Målsetting: Forebygge at personell på oppdrettsnanlegg tilstrekkelig kunnskap til å betjene elektriske anlegg på flåter og fartøy. Personell som arbeider nær elektriske anlegg og betjener elektrisk utstyr ikke blir utsatt for ulykker som er forårsaket av kortslutning (lysbue) eller strømgjennomgang i et lavspenningsanlegg.
Deltakerne vil også få opplæring i hvordan man skal opptre hvis en kommer opp i en ulykke forårsaket av elektrisk strøm, samt teoretisk opplæring i førstehjelp (HLR).
Læremål: Etter gjennomført kurs skal deltakerne ha en bevisst holdning til elsikkerhet, slik at antall personskader og skader på materiell pga. elektrisk strøm blir redusert.
FSE opplæring skal gi kunnskap om regelverk og instruksjoner, enkle vedlikeholdsoppgaver, hvordan betjene et elektrisk anlegg med blant annet sikringer og motorvern, risikovurdering og planlegging, jordfeilproblematikk og faremomenter, bruk av måleinstrumenter, bruk av verneutstyr og til slutt melding om ulykker og opplæring i praktisk førstehjelp ved strømulykker.
Kurset er i henhold til: Kurset tilfredsstiller myndighetenes krav iht. FSE-forskriftens §§ 2 og 3 og DSB`s Elsikkerhet nr. 73 og 84 for ikke sakkyndig personell som skal arbeide med enkle driftsoppgaver. Årlig repetisjon er et myndighetskrav, ref. FSE-forskriften § 7.
Kurset / Opplæringa gjennomføres på e-læring (nettkurs) og du tar det når det passer.
Ingen
Driftspersonell på oppdrettsanlegg på sjøen. Kurset inkl. alle elektriske anlegg på sjøinstallasjon - dvs. flåte og fartøy opptil 24 meter. Opplæringa er tilpasset ansatte som ikke er sakkyndige, men som har arbeidsoppgaver knyttet til elektrisk anlegg og tavler i et lavspenningsanlegg. Kurset gir også godkjent FSE opplæring i hht. FSE-forskriften
Kontakt oss