Pålogging min side |

Kurs: FM - Instruktørutdanning, modul 1-6 (Pågående)


KlasseromDeltidKursNorsk

FM - Instruktørutdanning, modul 1-6


Påmeldingsfristen utløp den 17.november.

I utdanningen av instruktører i fysisk maktanvendelse sørger KRUS for å tilføre deltakerne nødvendige kunnskaper, ferdigheter og kompetanse til å planlegge, gjennomføre og evaluere opplæring og undervisning innenfor fysisk maktanvendelse. Deltakere som godkjennes som instruktører blir kvalifisert til å lede opplæringsprogrammer i fysisk maktanvendelse ved kriminalomsorgens enheter. 

Innhold: 

Kurset består av alle 6 moduler innenfor fysisk maktanvendelse:
Selvforsvar, pasifiseringsteknikker, batong, aksjoner mot celle, massetjeneste og gassvåpen (OC- og CS-gass).

Målet med kurset er at deltakerne skal oppnå didaktisk forståelse. Kursdeltakerne skal kjenne til lovhjemmel som regulerer adgangen til å bruke fysisk makt og tvangsmidler.

Deltakerne skal kunne beherske bruk av konfliktdempende kommunikasjon opp imot øvelser og trening av tvangsmidler og fysisk maktanvendelse. Deltakerne skal kjenne til og beherske førstehjelp av eventuelle skader som kan oppstå ved trening av FM.

Deltakerne skal få innsikt i og forståelse for formidling av dynamikk som et grunnleggende prinsipp for fysisk maktanvendelse. Kursdeltakerne skal beherske godkjente selvforsvarsteknikker, kunne formidle etiske utfordringer i forbindelse med fysisk maktanvendelse og bruk av tvangsmidler.

Aktiv deltakelse på kurset og gode ferdigheter i godkjente teknikker, er en forutsetning for å bli godkjent som instruktør.

Målet med kurset er å gi bred kunnskap om sentrale temaer, som tekniske og taktiske ferdigheter i tråd med dynamiske prinsipper for fysisk maktanvendelse i forbindelse med ulike pågripelser og aksjoner, herunder rollefordeling og aksjonsledelse.

KRUS ønsker å bidra til at instruktører i teleskopbatong har høy kompetanse og evne til faglig refleksjon i sin formidlingsgjerning.

Deltakerne skal kunne ha bred kunnskap om sentrale temaer, som tekniske og taktiske ferdigheter i gjennomføring og ledelse av større massetjenesteaksjoner, også med bruk av gassvåpen, herunder både CS gass (Tåregass) og OC gass (Pepperspray). Kurset tar for seg intervensjon mot opprør.

Praktisk informasjon:

Kurset gjennomføres fysisk hos KRUS, og består av 4 samlinger av 5 dager fordelt utover våren:

- Samling 1: 13.-17.januar
- Samling 2: 24.-28.februar
- Samling 3: 7.-11.april
- Samling 4: 5.-9.mai

100% deltakelse ved alle 4 samlingene og godkjent bidrag til kurset er en forutsetning for deltakelse og godkjennelse.

Søkere til instruktørkurset skal ha gjennomført godkjent opplæring i fysisk maktanvendelse og være godkjent i alle moduler fra KRUS.

Målgruppe:

Kurset er i utgangspunktet åpent for alle tilsatte i kriminalomsorgen, men det vil være de enhetene eller regionene som har innmeldt størst behov for nye instruktører som blir prioritert.

Søknaden må være godkjent av den leder i fengselet som har ansvar for de lokale instruktørene.









Powered by