Fagbrev kokk
Brenner du for matlaging? Er kokk drømmeyrket ditt? Da har du kommet riktig! På denne siden finner du en kursoversikt over kokkekurs og kokk utdanning en rekke ulike steder i landet – både for deg som er ung og for deg som vil bli kokk i voksen alder. Scroll deg ned til kursoversikten for å finne et kokkekurs eller en kokk utdannelse nær deg!
En kokk, også kalt kokke dersom kokken er kvinnelig, forbereder måltider ved bruk av råvarer som vanligvis er laget på forhånd. Betegnelsen «kokk» brukes ofte om personer som lager mat i private sammenhenger, men er også en betegnelse for personer som har matlaging som profesjon. Kokker som jobber med mat profesjonelt har normalt arbeidsoppgaver som rensing og skjæring av fisk og kjøtt, kutting av grønnsaker, lage ulike matretter, sørge for god mathygiene ta hensyn til allergier, sette opp menyer og planlegge innkjøp. Som kokk kan du være ansatt på restauranter, hoteller, kantiner og i andre store kjøkkener, men også i større, herskapelige husholdninger.
For å få yrkestittelen kokk må du ha fagbrevet innen kokkefaget og drive med matlaging som profesjon. Utdanning til fagarbeider i kokkefaget består av Vg1 Restaurant- og matfag, Vg2 Kokk- og servitørfag samt to år opplæring i kokkfaget i bedrift. Gjennom utdanningen vil du lære om smaksopplevelser, sensorikk, estetikk, ernæring, utnytting av ressurser og råvarer, hygiene, tilberedningsmetoder, økonomi, service, kommunikasjon, samarbeid og mer til!
Vil du bli kokk i voksen alder? Det er mulig å bli kokk uten videregående opplæring. Da må du ha mer enn fem års relevant yrkeserfaring i kokkfaget, samt bestå en teoretisk prøve før du kan ta fagbrev kokk. I forkant av teoriprøven kan du ta et kurs. Et slikt kokkekurs forbereder deg på de emnene du må kunne til teorieksamen.
Få drømmejobben! Meld deg på et kokkekurs eller en kokkeutdanning fra oversikten under i dag!