Kurs i krisepsykologi
Er du fagpersonell tilknyttet helse- og undervisningssektoren eller en sektor der du eller andre har spesiell risiko for å bli utsatt for krisesituasjoner? Da kan det være fordelaktig å ta et kurs i krisepsykologi. På denne siden finner du en landsdekkende kursoversikt over kurs i krisepsykologi. Krisepsykologikursene finner du en rekke ulike steder i landet med variasjon i innhold, varighet, sted og pris.
En krise er en livssituasjon en person kommer opp i hvor personen ikke er i stand til å forstå eller mestre situasjonen gjennom egne erfaringer, kunnskaper og livsmønster. Eksempler på hendelser som kan utløse kriser er traumer og konflikter i forhold til mennesker som står personen nær (skilsmisse, utroskap, ekteskapskonflikter), tap av nærstående, skuffede forventninger, skutt sykdom og miljøskifte. For at situasjonen skal kalles en krise må det være en ytre hendelse som utløser krisen, hendelsen må ha en så stor belastning for den rammede at den overskrider personens psykiske resurser, den må true eller hindre personens grunnleggende behov for trygghet, mål, bestrebelser eller livsutfoldelse, samt utløse stressreaksjoner og kan aktivere sentrale problemer fra tidligere barneår. Hendelsens påvirkning på mennesket er i stor grad avhengig av person, miljø og situasjon.
For å takle en krise, forberede seg på å takle en krise eller lære seg å forberede andre på kriser, kan man ta et kurs i krisepsykologi. Innholdet i kursene i krisepsykologi varierer, men eksempler på innhold er organisering av krise- og katastrofearbeid, innsatspersonell i kriser og katastrofer, komplisert sorg, å gi dødsbudskap, støtte ved kriser, ulike reaksjoner ved kriser, barn og kriser, posttraumatisk terapi og mye mer! For å finne et kurs med det innholdet du er ute etter, klikk deg inn på de ulike krisepsykologikursene som du finner i kursoversikten nedenfor!
Vær forberedt – Lær deg hvordan krisesituasjoner kan håndteres gjennom et kurs i krisepsykologi!