Næringsmiddelfag
Næringsmiddelfag er fag knyttet til mat og matproduksjon. Eksempler på yrker som finnes innen næringsmiddelfag er baker, slakter, kokk og pølsemaker. I denne kursoversikten finner du en rekke kurs og utdanninger som fører fram til yrker innen næringsmiddelfag. Scroll deg ned til kursoversikten for å fine et krus eller et studie i ditt næringsmiddelfag som passer deg i henhold til sted, tid, innhold og pris.
For at det skal bli enkelt for deg å finne fram til riktig kurs eller utdanning, har vi delt kursene og utdanningene inn i underkategorier. Nedenfor finner du blant annet underkategoriene Baker, Konditor, Kokk, Kjøttskjærer, Pølsemaker, Restaurant og Matfag og Slakter.
Utdanningen i de fleste yrkene innen næringsmiddelfag består av videregående opplæring og fagbrev eller svennebrev. Normalt må man gå Vg1 Restaurant- og matfag før du i Vg2 velger din retning for så å gå to år opplæring i bedrift. Det er også mulig å opparbeide seg over fem års relevant praksis innen det yrket du ønsker å ta fagbrev i, før du må bestå en teoretisk prøve i forkant av å ta praktisk fagprøve eller svennebrev. Dersom du velger sistnevnte vei, kan det være lurt å ta et teorikurs i forkant av teoriprøven. Flere kurstilbydere tilbyr slike kurs. Dette er en fin måte å ta fagutdanning på dersom man allerede har gjennomført videregående opplæring tidligere.
Ønsker man videreutdanning innen næringsmiddelfag kan man for eksempel ta mesterbrev. Dette gjøres ved å ta kurs i økonomistyring, markedsføring, ledelse og yrkesteori. Etter to år med svennebrev og bestått eksamener i alle fire kursene vil du få mesterbrev i ditt fagfelt! I tillegg til mesterbrev går det an å videreutdanne seg gjennom ulike kurs innen fagfeltet ditt.
I vår oversikt finner du både fagbrevutdanning, teorikurs for teoriprøve før fagprøve, mesterbrevkurs og kurs for videreutdanning!
Meld deg på et kurs eller en utdanning i ditt fagfelt og start veien mot drømmeyrket i dag!