Sushi kurs
Sushi er ikke bare godt, men også sunt, gøy og relativt enkelt å lage! Har du aldri laget sushi eller trenger ny inspirasjon til hvordan du kan lage sushi, kan du melde deg på et sushikurs! I vår kursoversikt finner du sushikurs over hele landet, blant annet i Oslo.
Sushi betyr marinert ris og er en japansk matrett som består av shari kombinert med neta. Shari er kokt ris, gjerne tilsatt risvineddikk, sukker og salt, mens neta er de andre ingrediensene som risen kombineres med. Dette er gjerne rå fisk eller annen sjømat. I Norge brukes gjerne smørfisk, kamskjell, laks, scampi, krabbe, crabsticks, tunfisk og kveite i sushien. Tradisjonelt sett blir sushi servert med murasaki (soyasaus), gari (syltet ingefær), wasabi (oppkvernet japansk pepperrot) og agari (grønn te). Dersom fisken ikke er kombinert med ris, kalles retten shashimi. Det finnes en rekke forskjellige typer sushi. Nigurizushi, makisushi, hosomaki, futomaki, temaki, uramaki og gunkanmaki er vanlige typer.
Sushi er bra for kroppen. Fisk er kalorifattig og inneholder omega 3. Ingefæren i sushi er et naturlig antiseptisk, hjelper fordøyelsen og styrker immunforsvaret. Gjennom soyasausen får du i deg jern, magnesium, kalsium og protein. Protein og karbohydrater får du også gjennom risen.
På et sushikurs lærer du å tilberede sushi og hvordan du skal behandle råvarene riktig. Du lærer hvordan man tilbereder de forskjellige typene topping som brukes, enten det er kokt, stekt eller fritert. I tillegg lærer du hvordan du skal koke risen riktig – noe som kanskje høres lett ut, men som kan være utfordrende for nye sushikokker! Når sushien er ferdig laget, får man selvfølgelig lov til å spise den også!
På et matkurs hvor man lærer å lage sushi er det ofte få deltakere. Dermed er det også rom for individuell og tett oppfølging under matlagingen. På sushikurset møter man andre matinteresserte mennesker, lærer noe helt nytt og får oppleve god og spennende mat. Et matkurs er den perfekte gaven til matglade mennesker, og en morsom aktivitet for deg og en partner eller en venn.
Lær å lage spicy uramaki med krabbefyll! Meld deg på et sushi kurs fra menyen under i dag!