Oversikt over alle kurs innen Tyrkisk mat
Hvis du er på utkikk etter ett kurs i tyrkisk mat, trenger du ikke å lete lenger enn til hit!
Tyrkisk mat er i stor grad arven fra det ottomanske kjøkken, som kan beskrives som en fusjon og foredling av retter fra sentralasia, kaukasus, midtøsten, og balkan. Det tyrkiske kjøkken har i tur påvirket retter fra disse og andre nærliggende regioner, inkludert vest-europa.
Tyrkisk mat varierer over hele landet. Mat fra Istanbul, Bursa, Izmir, og resten av egerhavsregionen arver mange elementer fra ottomansk hoffmat, med en lettere bruk av krydder, en preferanse for ris heller enn bulgur, koftes og en økt forekomst av grønnsaksstuing (türlü), aubergine , fylt dolmas og fisk. Kjøkkenet til svartehavsregionen bruker mye fisk, og spesielt svartehavsansjos (hamsi), har blitt påvirket av balkan og slavisk mat, og inneholder maisretter. Cuisine fra sørøst-Urfa, Gaziantep og Adana er kjent for sitt brede utvalg av kebab, mezes og deigbaserte desserter som baklava, Kadayıf og künefe.
Spesielt i de vestlige delene av Tyrkia, der oliventrærne vokser i overflod, er olivenolje den vanligste matoljen. Matrettene fra egeerhavstregionen, Marmara og middelhavetsregionen er rike på grønnsaker, urter og fisk. Det sentrale Anatolia har mange kjente spesialiteter, for eksempel keşkek (kashkak), Manti (spesielt fra Kayseri) og gözleme.
Ta tak i ambisjonene nå med en gang ved å klikke på kurset i tyrkisk mat som passer best for deg - og melde deg på!